PRIJAVA
(NE)VARNOST NA SPLETU - delavnica za prostovoljce_ke

Ali kdaj pomislite, kaj vse preži na vas, ko se priklopite na splet – pa naj gre za domači prenosnik, pametni telefon ali skupne računalnike v knjižnici? Kaj storiti, če pomotoma odprete škodljivo priponko? Zakaj si je treba izmišljevati nemogoča gesla6&#3? Kako varni so v resnici vaši osebni podatki, gesla ali dostop do bančnega računa?

nevarnost-na-spletu_1350__1080__

Vse to izveste na brezplačni interaktivni delavnici prek ZOOMa v torek, 28. 2. med 17. in 19. uro, na kateri bomo varno rabo spleta in potencialne nevarnosti predstavili s pomočjo resničnih primerov. Znanja vam bodo prišla prav tako v prostem kot v službenem času.

  • Varni na internetu: varni koraki pri uporabi interneta, zaščita naprav, zaščita zasebnosti in
    digitalne identitete, zaščita zdravja in okolja
  • Kako biti varni doma in v pisarni: kako prepoznati lažno e-pošto, kako se obvarovati pred virusi v priponkah, kako ravnati, če odpremo škodljivo priponko, kakšno je dobro in močno geslo, kaj je t. i. phishing napad in kako ga prepoznamo
  • Digitalna pismenost: nevarnosti, ki jih nove tehnologije predstavljajo, niso povezane le z virusi in neželeno elektronsko pošto, ampak tudi s potencialno škodljivimi in nelegalnimi vsebinami (sovražni govor, nasilne vsebine, zloraba osebnih podatkov in tudi kraja bančnih kartic)
  • Varna in ozaveščena uporaba spleta: kritično presojanje informacij, pridobljenih s pomočjo
    spleta, možne posledice nepazljivosti pri ohranjanju zasebnosti.

 

Obvezne predhodne prijave na povezavi

Rok za prijave: 23. 2. 2023

Število mest je omejeno na največ 50.

 

Organizatorji: Slovenska filantropija, Pekarna Magdalenske mreže, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto v okviru projekta Povezani v prostovoljstvu, ki ga financira Ministrstvo za javno upravo preko Sklada za NVO.Avtor: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto

PRIJAVA NA PROSTOVOLJSKE E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:
KONTAKT

07 337 39 20

drpdnm@gmail.com

www.drpdnm.org

Vsak delavnik od 8h do 16h

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki