PRIJAVA
Praznovanje in zahvala prostovoljstvu

Slovenska filantropija je med 22. in 28. majem 2023 že tradicionalno organizirala 24. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je PRAZNOVANJE prostovoljstva in prostovoljskih organizacij, ZAHVALA prostovoljcem za njihovo udejstvovanje in ozaveščanje najširše javnosti o vlogi in pomenu prostovoljstva. V ta namen so potekali po Sloveniji različni dogodki.

»Ob Nacionalnem tednu prostovoljstva, ki je letos namenjen vlogi prostovoljstva pri ohranjanju duševnega zdravja, izpostavljamo izjemne posameznike_ce, ki nesebično in srčno podarjajo svoj čas ter znanje. Zahvaljujemo se tudi vsem mentorjem_icam, prostovoljskim organizacijam, šolam in občinam, ki se zavedajo pomena prostovoljstva in solidarnosti ter si skupaj z nami prizadevajo za razvoj kakovostnega prostovoljstva. Prostovoljstvo kot varovalni dejavnik prispeva k smislu in zadovoljstvu v življenju, zmanjšanju občutkov osamljenosti in bolj vključujoči skupnosti.«

– Franci Zlatar, izvršni direktor Slovenske filantropije

Slovesni dan prostovoljstva 

Na Slovesni dan prostovoljstva, v torek, 23. maja, so v Domu II. slovenskega tabora Žalec razglasili prejemnike nazivov:

Častno pokroviteljstvo Slovesnega dne je prevzela predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar.

Gostiteljica Slovesnega dne je bila Občina Žalec.

 



Veseli dan prostovoljstva

Veseli dan prostovoljstva je potekal 25. maja, ko ste na Prešernovem trgu v Ljubljani lahko obiskali številne prostovoljske organizacije iz vse Slovenije.

Predstavilo se je 83 organizacij, ki delujejo na raznolikih področjih prostovoljstva, sodelovalo je okoli 400 prostovoljcev, dogodek pa je obiskalo 2.500 obiskovalcev.



Avtor:

PRIJAVA NA PROSTOVOLJSKE E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:




KONTAKT

07 337 39 20

drpdnm@gmail.com

www.drpdnm.org

Vsak delavnik od 8h do 16h

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki