PRIJAVA
Kako pomagati prizadetim v neurjih in poplavah?

Nevladne in humanitarne organizacije neutrudno delajo vse za to, da bi pomagale prizadetim v neurjih in poplavah. Pri tem potrebujejo vašo pomoč!

 

Na Slovenski filantropiji spremljajo izredne razmere po državi in pozivajo vse zainteresirane posameznike_ce k registraciji pripravljenosti za pomoč pri odpravljanju posledic poplav. Glede na navodila Uprave RS za zaščito in reševanje ter potrebe posameznikov vas bodo povabili k sodelovanju.

Ob tem prosijo vse, da se na teren ne odpravljajte sami oz. dostavljate materialne donacije brez vnaprejšnjega dogovora z njimi, s štabom civilne zaščite ali lokalnimi organizacijami! Trenutno za vse nujne stvari skrbi civilna zaščita (vojska, policija, gasilci…), prostovoljska pomoč pa bo potrebna v prihodnjih dneh. Prosimo za potrpežljivost, upoštevanje navodil pristojnih in predvsem poskrbite za svojo varnost.

Prostovoljsko delo bo potekalo na organiziran način, zagotovljena bo določena podpora. Od vas pričakujejo odgovornost in spoštovanje navodil.

Svojo pripravljenost za pomoč lahko izkažete z izpolnitvijo obrazca, ki ga najdete na https://www.filantropija.org/2023/08/04/zbiranje-interesa-za-pomoc-po-poplavah/.

 

Aplikacija za pomoč Poplave 2023

Urad RS za zaščito in reševanje je vzpostavil enotno vstopno točko za nudenje vse potrebne pomoči prizadetim v poplavah. Vzpostavljena je posebna aplikacija Poplave 2023, preko katere lahko organizacije in posamezniki ponudite svojo pomoč. Dostopna je tukaj.

Aplikacija je namenjena organizirani in pravočasni pomoči. Tako bodo prizadeti prejeli tisto, kar v dani situaciji potrebujejo. Aplikacija vsebuje tudi artikle, ki jih v tem trenutku ekipe na poplavljenih območjih in prizadeti prebivalci nujno potrebujejo. Tisti, ki boste preko aplikacije ponudili pomoč, boste prejeli potrditev in v najkrajšem možnem času tudi informacijo, kje lahko pomoč ponudite. Stvari boste lahko oddali ali posodili.

Za uporabo aplikacije se je potrebno prijaviti. Za lažjo koordinacijo pravilno vpišite poštno številko in vašo elektronsko pošto.

 

CNVOS je na enem mestu zbrala nekaj pozivov organizacij, ki dobro poznajo razmere na terenu in lahko poskrbijo, da bodo prebivalci prejeli pomoč, ki jo najbolj potrebujejo. Več informacij o tem kako pomagati najdete tukaj.

 

 

 Avtor:

PRIJAVA NA PROSTOVOLJSKE E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:
KONTAKT

07 337 39 20

drpdnm@gmail.com

www.drpdnm.org

Vsak delavnik od 8h do 16h

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki