PRIJAVA
Plakete Državnega sveta Republike Slovenije 2023 - Javni poziv

Spoštovani,

 

na spletnih straneh Državnega sveta Republike Slovenije je bil 17. 10. 2023 objavljen Javni poziv za predloge najzaslužnejših posameznikov in organizacij s področja civilne družbe za plakete Državnega sveta Republike Slovenije za leto 2023 (https://www.ds-rs.si/sl/plakete-priznanja).

 

Državni svet Republike Slovenije bo v znak počastitve 5. decembra, Mednarodnega dneva prostovoljstva, podelil plakete Državnega sveta najzaslužnejšim posameznikom in organizacijam s področja civilne družbe kot izraz sodelovanja Državnega sveta in civilne družbe pri širjenju in razvoju prostovoljstva. Slavnostna podelitev plaket Državnega sveta bo v sredo, 20.decembra 2023, ob 11. uri, v dvorani Državnega sveta, Ljubljana, Šubičeva 4.

 

V letu 2023 bo podeljenih največ petnajst plaket. Predlog za podelitev plaket najzaslužnejšim prostovoljcem, prostovoljkam in organizacijam lahko podajo državne svetnice in državni svetniki, interesne skupine Državnega sveta, komisije Državnega sveta ali organizacije civilne družbe, katere člani delujejo na področju prostovoljstva. Zveze društev ali krovne organizacije, organizirane na območju celotne Slovenije, lahko Državnemu svetu predložijo le en predlog za podelitev plakete, ki mora biti usklajen v sklopu zveze ali organizacije.

 

Dodatne informacije in kriterije za izbiro prejemnikov plaket lahko najdete v priloženem javnem pozivu.

 

Obrazec s predlogom za obravnavo pošljite najkasneje do ponedeljka, 6. novembra 2023, na naslov Državni svet Republike Slovenije, Šubičeva 4, 1000 Ljubljana, s pripisom »PLAKETE DRŽAVNEGA SVETA« (upošteva se datum poštnega žiga), ali po elektronski pošti na gp@ds-rs.si (upošteva se datum prejema v elektronski poštni predal).

 

12ds-10__Sklep-Pravil-_o_priz-_in_plak-DSRS___P

Javni_poziv_prostovoljci_2023

Obrazec_za_organizacije_2023Avtor:

PRIJAVA NA PROSTOVOLJSKE E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:
KONTAKT

07 337 39 20

drpdnm@gmail.com

www.drpdnm.org

Vsak delavnik od 8h do 16h

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki