PRIJAVA
Prostovoljstvo in razpisi: Če neko delo ni plačano, še ne pomeni, da nima svoje vrednosti

Prostovoljno delo ima v vse več razpisih, na katere se prijavljate nevladne organizacije, poseben pomen. Vaša organizacija lahko dobi dodatne točke, če ima status prostovoljske organizacije, prav tako pa lahko opravljeno prostovoljno delo uveljavljate kot lastni delež sofinanciranja.

 

Kaj to pomeni? Organizacije, ki nimate zaposlenih, seveda vse delo opravite prostovoljno – toda če ni plačano, še ne pomeni, da nima svoje cene. Lahko ga obračunate v skladu s Pravilnikom o področjih prostovoljskega dela in vpisniku, izračunano vrednost pa uveljavljate kot dokazilo o lastnem viru financiranja prijavljenega programa ali projekta na razpis. Če ste seveda vpisani v vpisnik prostovoljskih organizacij. Zveni zapleteno?

O tem, katero delo je sploh prostovoljsko in katero ne; kako ga obračunati in kako pravilno uveljavljati v finančnih načrtih prijav na razpise, smo govorili na posebni delavnici, ki jo je 18. januarja izvedel Regijski NVO center. Če ste jo zamudili, vas vabimo k branju članka in ogledu gradiva z delavnice.



Avtor: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto

PRIJAVA NA PROSTOVOLJSKE E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:




KONTAKT

07 337 39 20

drpdnm@gmail.com

www.drpdnm.org

Vsak delavnik od 8h do 16h

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki