PRIJAVA
Prostovoljstvo premika gore: v Trebnjem podeljena občinska priznanja, večina prejemnikov iz prostovoljskih vrst

Da prostovoljstvo zavzema pomembno mesto v družbi in je gradnik družbe, se je pokazalo tudi ob praznovanju 15. trebanjskega občinskega praznika. Na slavnostni seji so bila podeljena tudi letošnja občinska priznanja, večina prejemnikov pa prihaja iz prostovoljskih vrst.


Foto: FotoStudio Praprotka

 

Častni občan Občine Trebnje je tako postal predsednik Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja Jože Okoren. Naziv je prejel za življenjsko delo in izjemen prispevek pri razvoju športa invalidov ter za vztrajnost in življenjsko energijo, s katerima navdihuje k izboljšanju položaja invalidov in spodbuja k ustvarjanju vključujočega okolja in solidarnejše skupnosti za vse. Jože Okoren je bil vrhunski športnik, ki je na paralimpijskih igrah v Heidelbergu leta 1972 osvojil prvo paralimpijsko bronasto medaljo za takratno skupno državo, osem let kasneje v Arnhemu pa še srebrno. Za izjemne zasluge na področju športa invalidov je prejel najvišje priznanje – Bloudkovo nagrado, za paralimpijske medalje pa Bloudkovo plaketo.

 

Priznanje Občine Trebnje sta letos prejela Anton Kek, ki je priznanje prejel za skoraj polstoletno pripadnost gasilski organizaciji ter vključenost v razvoj domače krajevne skupnosti in različne društvene aktivnosti, in Franc Mulh, ki je priznanje prejel za spodbujanje organiziranega vinogradništva in vinarstva ter za dolgoletno spoštovanje gasilskih vrednot in njihov prenos na mlade.

 

Ob tem je županja Občine Trebnje Mateja Povhe povedala: »Občinska priznanja odsevajo hvaležnost prejemnikom za njihove izjemne dosežke, s katerimi ustvarjajo boljši jutri. Podeljujemo jih posameznikom in organizacijam, ki z navdihujočim delom in predanostjo sledijo svojim strastem ter uresničujejo vizijo napredka in razvoja naše skupnosti. Njihov prispevek je neizbrisen in spodbuja druge, da tudi sami prispevajo v dobrobit ne le lokalnega, ampak tudi širšega okolja. Njihovo neprecenljivo delo nas povezuje in bogati.«

 

Več si preberite tukaj.



Avtor: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto

PRIJAVA NA PROSTOVOLJSKE E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:




KONTAKT

07 337 39 20

drpdnm@gmail.com

www.drpdnm.org

Vsak delavnik od 8h do 16h

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki