PRIJAVA

Društvo za razvijanje prostovoljenga dela je nevladna organizacija, ki si prizadeva za vključujočo in odprto družbo za vse.

Svoje poslanstvo uresničuje z:

  • vključevanjem socialno izključenih skupin: Socialno izključene skupine, predvsem migrante in Rome, vključuje v različne aktivnosti za krepitev njihovega položaja in vloge (opolnomočenje), ki jih prepletamo z aktivnostmi za osveščanje javnosti. Gre za dva komplementarna pristopa, ki udejanjata idejo, da družbena integracija deluje kot dvosmeren proces skupnega učenja in prilagajanja (»učeča se kultura«) in omogočata učinkovitejšo družbeno integracijo socialno izključenih skupin.
  • spodbujanjem aktivnega državljanstva in participacije, predvsem med mladimi: Z usposabljanjem in vključevanjem mladih v mladinsko delo prispevamo k večji vključenosti mladih v vse tri institucionalne mreže, ki obvladujejo mladost - izobraževalni sistem, sistem zaposlovanja in prostočasni kulturni sistem. S tem zmanjšujemo ranljivost in socialno izključenost mladih.
  • s spodbujanjem razvoja nevladnih organizacij in civilnega dialoga: S svetovanjem, usposabljanjem, mreženjem in promocijo zagotavljamo celostno podporo nevladnim organizacijam. S tem prispevamo k njihovi boljši prepoznavnosti, usposobljenosti in razvoju za izvajanje programov in storitev v javno dobro ter za civilni dialog.

 

Z ustvarjanjem možnosti za razvijanje kulturnega, človeškega in socialnega kapitala pri vseh ciljnih skupinah, ki niso zadovoljivo vključene v procese odločanja, prispevamo k bolj vključenemu in aktivnemu posamezniku za odprto družbo.

 

Vse svoje dejavnosti izvaja s strokovnim in prostovoljskim delom ter z vključevanjem širše javnosti, pri tem pa širi vrednote človeškega dostojanstva, strpnosti, prostovoljstva, medkulturnega dialoga in aktivnega državljanstva.


Podeljen ima status nevladne organizacije v javnem interesu na področjih socialnega varstva, kulture in mladine.
Ima tudi status humanitarne in prostovoljske organizacije.

Več o našem delovanju si lahko ogledate na FB strani.

PRIJAVA NA PROSTOVOLJSKE E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:
KONTAKT

07 337 39 20

drpdnm@gmail.com

www.drpdnm.org

Vsak delavnik od 8h do 16h

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki