PRIJAVA
Dragocene izkušnje in nova znanja

MAJA ŽIBERT

Krčanka Maja je po novem Novomeščanka, zahvaljujoč študiju psihosocialne pomoči pa 26-letna študentka svoj prosti čas namenja pomoči otrokom na Društvu za razvijanje prostovljnega dela Novo mesto.

 

Za društvo je izvedela med iskanjem ustrezne organizacije za opravljanje obvezne prakse. Prepričalo jo je dejstvo, da bo delala z otroki, kar si je vedno želela. »Prvi stiki z njimi so bili na Osnovni šoli Bršljin v 8. razredu, kjer smo izvajali raznorazne delavnice. Da bi zadostila zahtevani kvoti ur, sem se pridružila še ekipi DRPD,« pove o svojih začetkih. Ob tem prizna, da se je sprva zbala, kako bo lahko pomagala otrokom, ki mogoče še ne razumejo dobro slovenskega jezika, a da je bil strah odveč.

 

»Otroci so me dobro sprejeli in hitro smo našli skupen jezik. Ker so videli, da sem nova, so sprva poskušali doseči, da naloge opravim namesto njih. A še sama sem bila nedolgo nazaj učenka in dijakinja, skratka bila sem ista, tako sem jih hitro spregledala,« doda v smehu.

 

Hvaležna je ne le za smeh in (nalezljivo) dobro energijo otrok, ampak za vse ostale izkušnje, ki jih lahko dobiš med opravljanjem prostovoljnega dela: »Spoznaš tudi sebe. Kako deluješ ob stiku z drugimi, kako se odzivaš na vedno nove in različne situacije, kako se ujameš z ostalimi sodelavci ... Od otrok pa tudi sicer res veliko dobiš.«

 

Sama se zaveda, da ji bo vse našteto še kako koristilo v bodoče, tudi po končanem študiju. Zato tudi vrstnikom in vrstnicam priporoča, da se vključijo v kakšne prostovoljske akcije ali delo. »Naj poskusijo in vidijo. Vsaka nova stvar je dobrodošla! Resnično dobiš veliko novega znanja in izkušenj, ki ti lahko v življenju pridejo še kako prav!«Avtor:

PRIJAVA NA PROSTOVOLJSKE E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:
KONTAKT

07 337 39 20

drpdnm@gmail.com

www.drpdnm.org

Vsak delavnik od 8h do 16h

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki