PRIJAVA

Iskalnik organizacij

Naziv organizacijeDruštvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto48510
LokacijaNovo mesto
Telefon07 39 39 311

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto (DRPD) si prizadeva za vključujočo in odprto družbo za vse. Svoje poslanstvo uresničuje na treh področjih:

1. Vključevanje socialno izključenih skupin
Socialno izključene skupine, predvsem migrante in Rome, vključuje v različne aktivnosti za krepitev njihovega položaja in vloge (opolnomočenje) in je aktivno pri osveščanju javnosti. Komplementarna pristopa udejanjata idejo, da družbena integracija deluje kot dvosmeren proces skupnega učenja in prilagajanja (»učeča se kultura«) in omogočata učinkovitejšo družbeno integracijo socialno izključenih skupin.

2. Spodbujanje aktivnega državljanstva in participacije, predvsem med mladimi
Z usposabljanjem in vključevanjem mladih v mladinsko delo prispevamo k večji vključenosti mladih v izobraževalni sistem, sistem zaposlovanja in prostočasni kulturni sistem. S tem zmanjšujemo ranljivost in socialno izključenost mladih. Z ustvarjanjem možnosti za razvijanje kulturnega, človeškega in socialnega kapitala pri vseh ciljnih skupinah, ki niso zadovoljivo vključene v procese odločanja, prispevamo k bolj vključenemu in aktivnemu posamezniku za odprto družbo.

3. Spodbujanje razvoja nevladnih organizacij in civilnega dialoga
S svetovanjem, usposabljanjem, mreženjem in promocijo zagotavljamo celostno podporo nevladnim organizacijam. S tem prispevamo k njihovi boljši prepoznavnosti, usposobljenosti in razvoju za izvajanje programov in storitev v javno dobro ter za civilni dialog.

Društvo vse svoje aktivnosti izvaja s strokovnim in prostovoljskim delom ter z vključevanjem širše javnosti, pri tem pa širi vrednote človeškega dostojanstva, strpnosti, prostovoljstva, medkulturnega dialoga in aktivnega državljanstva. Podeljen ima status nevladne organizacije v javnem interesu na področjih socialnega varstva, kulture in mladine.

Naslov:
Rozmanova ulica 30
8000 Novo mesto

Kontakt:
Branka Bukovec
T: 041 764 762
E: branka.bukovec@gmail.com

Splet:
http://www.nevladnik.info
Socialna omrežja:
https://www.facebook.com/DRPDNM

Področja delovanja:
Človekove pravice
Ranljive skupine
Otroci in mladi
Tujci

PRIJAVA NA PROSTOVOLJSKE E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:
KONTAKT

07 337 39 20

drpdnm@gmail.com

www.drpdnm.org

Vsak delavnik od 8h do 16h

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki