PRIJAVA

Iskalnik organizacij

Naziv organizacijeDruštvo upokojencev Novo mesto48531
LokacijaNovo mesto
Telefon041 717 031

Društvo upokojencev Novo mesto izvaja številne dejavnosti za starejše, ki pripomorejo k njihovemu aktivnemu življenju in delovanju; športno-rekreativne dejavnosti, prireditve, srečanja in izleti, spoznavanje naravnih in kulturnih znamenitosti ter kulturno-umetniške dejavnosti. Krepimo njihovo samostojnost, tovarištvo, vzajemnost, srčno kulturo in medsebojno spoštovanje. Vsem od starosti ali bolezni onemoglim pomagamo na domu. Izvajamo dobrodelne dejavnosti, pretežni del katerih opravljamo na področju socialnega varstva v interesu in v korist upokojencev in drugih starejših ljudi.

Prizadevamo si za izboljšanje gmotnega in družbenega položaja upokojencev in jih seznanjamo s socialno, zdravstveno in drugo problematiko. Ukvarjamo se tudi z založništvom in izdajanjem literature upokojencev, zagovorništvom in varovanjem interesov in pravic starejših ljudi ter odkrivanjem, spremljanjem in lajšanjem socialnih stisk starejših ljudi. Opozarjamo in spodbujamo javnost in državne organe k izvajanju programov za ohranitev in izboljšanje socialnega položaja in zdravja starejših in s tem kvalitete njihovega življenja.

Društvo upokojencev Novo mesto je stanovsko-interesno in humanitarno združenje upokojenk in upokojencev, ki na območju MO Novo mesto deluje že vse od leta 1946. Danes imamo že skoraj dva tisoč članov, kar predstavlja največje tukajšnje društvo in je med številčnejšimi tudi v slovenskem merilu.

Naslov:
Čitalniška ulica 1
8000 Novo mesto

Kontakt:
Jerneja Cvelbar
T: 041 717 031
E: upokojenci@t-2.net

Splet:
https://www.upokojenci-nm.si/
Socialna omrežja:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100070467009191

Področja delovanja:
Starejši

PRIJAVA NA PROSTOVOLJSKE E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:
KONTAKT

07 337 39 20

drpdnm@gmail.com

www.drpdnm.org

Vsak delavnik od 8h do 16h

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki