PRIJAVA

Iskalnik organizacij

Naziv organizacijeDruštvo življenje brez nasilja48545
LokacijaNovo mesto
Telefon031 393 614

Društvo življenje brez nasilja (DŽBN) je edina nevladna organizacija na območju Dolenjske in Bele krajine, ki nudi celostno pomoč žrtvam nasilja v družini in možnost varne nastanitve za ženske in matere z otroki. Društvo v splošnem izvaja dva programa: Varna hiša in Svetovalnica za žrtve nasilja.

Program Varna hiša je namenjen ženskam, materam in njihovim otrokom, ki doživljajo kakršnokoli obliko nasilja (psihično, fizično, spolno in ekonomsko). Nudi jim možnost umika in nastanitev na tajno in varno lokacijo.

Program Svetovalnica za žrtve nasilja je namenjena žrtvam nasilja (ženskam, moškim in otrokom) oz. vsem, ki imajo izkušnjo nasilja in potrebujejo pomoč pri reševanju situacije, povezane z nasiljem. Posameznik se lahko na Svetovalnico obrne tudi, če je nasilje doživel v preteklosti in ga ta izkušnja še danes ovira pri življenju. Svetovalnica deluje na območju Novega mesta in Bele krajine.
Oba programa uporabnikom in uporabnicam nudita informiranje, svetovanje, psihosocialno pomoč, socialno zagovorništvo in spremstvo; program Varna hiša pa tudi namestitev ženske ali matere z otroki.

Naslov:
Rozmanova ulica 10, 8000 Novo mesto
8000 Novo mesto

Kontakt:
Andreja Murgelj
T: 031 393 614
E: varnahisa.nm@gmail.com

Splet:
https://varnahisanovomesto.si/
Socialna omrežja:
https://www.facebook.com/drustvozbn

Področja delovanja:
Ranljive skupine

PRIJAVA NA PROSTOVOLJSKE E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:
KONTAKT

07 337 39 20

drpdnm@gmail.com

www.drpdnm.org

Vsak delavnik od 8h do 16h

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki